More Website Templates @ TemplateMonster.com. April 09, 2012!

Gezilecek Yerler

 

Türkiye yaylaları tüm dünyanın giderek daha fazla birbirine benzemeye başladığı yeni bir yılda, geçmişten gelen ve tadı yaşandıkça fark edilen; günümüz modern yaşamına göre Doğulu ve egzotik tabiattan uzaklaştığımız ölçüde otantik yaşama biçimi olarak kuşatıcı ve farklı yaylalardır. Yaylalar bakir tabiatın kirlenmemiş havasını; billur gibi soğuk suları; yazın en sıcak günlerde bile korunma ferahlatıcı serinliği; büyüleyici güzellikte manzaraları; hormonsuz ve dalında yavaş yavaş oluşan bitkileri; tabi ortamlarında yetişen havyalardan elde edilen ve yapılan gıdaları da sunarlar.

 

Tabiatı bozulmamış bir çevrede yaşayan bin bir çeşit yabani hayvan ve bitki, insanı televizyonlarda izlenilen belgesellerin kurmaca aleminden kurtarıp gerçek hayatın parçası kılar.

 

İnegöl Yaylaları

İnegöl’ün güneyindeki Uludağ’ın eteklerinden, batıdaki Mezit Köyüne kadar çam ormanlarıyla kaplı birçok yayla bulunmaktadır. Bunlar; Taraklı, BATAKLI, Arapoturağı, Alaçam, Eğrelti, Yanaklı, Paşaçayırı, Boğazova, Çiçek, Ardıçlı, Paşaalan, Gökgeliş, Sarıçayır ve Arpalık yaylalarıdır.

 

Boğazova Yaylası

İnegöl’e 20 km uzaklıkta, 1200m yükseklikte, 78 hektar yüzölçümüne sahiptir. Dağ çileği ve mantar bolca bulunur. Yaylanın sularının bir özelliği de böbrek taşını temizlemesidir.

 

Arapoturağı Yaylası

Tahtaköprü Kasabası’nın üst kısmında Domaniç yolu üzerindedir. Yüksekliği 1200 m. Yüzölçümü 18 hektardır.Burası çeşitli ağaçlarla süslenmiş bir dinlenme yeridir.

 

Alaçam Yaylası

Saadet Köyü’nün üst kısmındadır. 1450 m. yükseklikte olup, 20 hektar yüzölçümüne sahiptir.

 

Kocayayla

Etrafı karaçam ağaçlarıyla örtülü olup ayrıca yayla içinde yer yer çam, meşe, gürgen, alıç, kavak ve erik ağaçları da vardır. Yaklaşık 400.000 m2. lik açık çayır ve mera alanına sahip olan Kocayayla, Türkiye’nin de en büyük yaylalarından biridir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1.200 m. olan yayla; bol oksijenli temiz havası ile kalp, verem, akciğer, astım, anemi ve benzeri hastalıklar için tavsiye edilen nitelikler taşımaktadır. Bu bölge Bursa, İnegöl ve Atranos (Orhaneli)’tan önce Osmanlıların hakimiyetine girmiş, Bizans’a ait bu üç tekfurluğun ortasında ve oldukça stratejik bir konumda bulunduğu için buraların fethi sırasında üs olarak kullanılmıştır.